IRONMAN Havaj čeká, Stolarčíková splnila kvalifikaci na MS!

V italském městě Cervia se konal 21. 9. 2024 kvalifikační závod na MS v dlouhém triatlonu IRONMAN Havaj (3,8 km plavaní, 180 km jízdy na kole a 42,2 km běhu).

Na start závodu se postavila i Julie Sandra Stolarčíková z USK Akademik Cheb, která si zajistila účast na této vrcholné světové soutěži v kategorii AG (age group). Závodu se zúčastnilo 2234 triatletů. Ve své věkové kategorii se Julie umístila na 9. místě s nejlepším dosavadním výsledkem 10:34:25. To znamená meziroční zlepšení o více jak 40 minut!

stolarcikova-ironman-hawaj

“Dostat se na Havaj je mým snem od začátku triatlonové kariery. Před třemi týdny jsem měla nehodu na kole. Se značnými pohmožděninami a poraněnou kličkou (klíční kostí, pozn. redakce) to vypadalo, že do závodu nebudu moci nastoupit. Motivace byla však tak velká, že po konzultaci s lékařem jsme se rozhodli, že do závodu půjdu. Kromě plavaní, kde jsem měla omezenou pohyblivost ramene, šlo všechno úplně skvěle. Výsledný čas s vybojovaným kvalifikačním slotem už pak byly pouze třešničkou na dortu." 

Z důvodu kvalitní přípravy na tento závod vynechala letos téměř všechny závody českého poháru. Nyní má Julie v plánu 14 dní zasloužené volno, protože do závodu příští rok ji čeká ještě hodně náročná tréninková příprava.

Za celý tým SportWave držíme palce a přejeme úspěšnou přípravu!